ATACUL DE PANICA - o experienta dureroasa

CABINET PSIHOLOGIC
ALEXANDRA GHEORGHE

str. Schitu Magureanu 27-33

sc. B, et. I, ap. 55 sector 1

Bucuresti

tel. 0735-548.829

 

Modalitati de auto-ajutor

Informati-va in legatura cu atacurile de panica si cu anxietatea - veti afla ce se petrece in corpul dumneavoastra in timpul atacului de panica si veti realiza ca ceea ce simtiti in acest timp este normal si nu innebuniti.

In cazul in care simtiti apropierea unui atac de panica incercati sa indeparati, daca este posibil, cauzele directe ale acestuia.

O discutie cu alta persoana poate distrage atentia de la simptome si ganduri catastrofice.

Angajarea intr-o activitate fizica poate contribui la descarcarea energiei suplimentare produsa de adrenalina dar si la abaterea atentiei de la gandurile negative.

Evitati cofeina, fumatul, alcoolul, medicamentele care contin substante stimulante - acestea pot provoca atacuri de panica persoanelor care sunt deja predispuse la asa ceva.

Invatati sa va controlati respiratia - hiperventilatia provoaca unele senzatii (cum ar fi ameteala, apasare in piept) care apar in timpul atacurilor de panica. Respiratia profunda, abdominala, poate fi o unealta eficienta impotriva aparitiei si impotriva prelungirii atacurilor de panica. Tehnicile de respiratie pot fi insotite de autosugestii linistitoare prin repetarea in gand a acelor sugestii cu caracter calmant. (“calm, liniste, destindere”,”pot face fata acestei stari”, „totul va trece si ma voi relaxa”)

Folositi tehnici de relaxare - atunci cand sunt exersate regulat, tehnicile de relaxare precum yoga, meditatia, relaxarea progresiva a muschilor intaresc capacitatea organismului de a se relaxa - adica o reactie opusa atacului de panica.

Starile emotionale reprimate (mai ales ostilitatea) reprezinta o cauza importanta a tulburarilor anxioase.

Adesea starile de panica sunt generate de sentimente de frustrare, ostilitate sau disperare, sentimente pe care subiectul si le-a reprimat.

Pentru a contracara acest tip de factori generatori de anxietate:

 

www.cabinetul-de-psihologie.ro www.cabinetul-de-psihoterapie.ro www.prosalv.ro www.boala-parkinson.ro www.desprepsihoterapie.ro www.cabinetpsihologic.eu atacul de panica homeopatie medicina naturista promotii reteaua medicala   www.outletdecopii.ro  www.hainecopii.store.ro

Magazin de haine pentru copii  

 

 

 

atacul-de-panica.ro Web analytics