ATACUL DE PANICA - o experienta dureroasa

CABINET PSIHOLOGIC
ALEXANDRA GHEORGHE

str. Schitu Magureanu 27-33

sc. B, et. I, ap. 55 sector 1

Bucuresti

tel. 0735-548.829

 

Cauzele atacurilor de panica.

Exista teoria ca sitemul de alarma al organismului se declanseza fara a fi necesar. Cauza exacta a tulburarilor legate de panica nu este cunoscuta. Se crede ca este rezultatul unui dezechilibru intre substantele chimice ale creierului (neurotransmitatori) sau poate fi datorat unui cumul de factori dintre care cel mental nu este de neglijat. De asemenea, poate fi transmisa de la o generatie la alta (genetic). Copii cu parinti cu astfel de tulburari au sanse de 8 ori mai mari decat altii sa dezvolte boala. Un risc crescut il au si cei care au parinti cu depresie sau tulburari bipolare.

Atacul de panica poate fi declansat de:

Atacurile de panica se pot asocia sau pot fi favorizate si de o anumita conditie medicala:

Odata declansat primul atac de panica, acestea pot deveni ciclice daca circumstantele nu sunt indepartate (droguri, alcool, cofeina, stres etc) si nu este aplicat deindata un tratament corespunzator.

Daca uneori primul atac de panica survine ca urmare a unor actiuni determinante (consum exagerat de nicotina, cofeina etc.), alteori intervine in timpul unor activitati de rutina fara o cauza directa. De cele mai multe ori insa acest prim atac de panica apare pe fondul unei perioade incarcate de stres (boala, familie, viata sociala).

In special la persoanele predispuse la atacul de panica, acestea pot reveni chiar daca a fost indepartata cauza directa sau indirecta. Aceste reveniri pot fi usoare sau severe precum si la perioade de timp neregulate.

 

www.cabinetul-de-psihologie.ro www.cabinetul-de-psihoterapie.ro www.prosalv.ro www.boala-parkinson.ro www.desprepsihoterapie.ro www.cabinetpsihologic.eu atacul de panica homeopatie medicina naturista promotii reteaua medicala   www.outletdecopii.ro  www.hainecopii.store.ro

Magazin de haine pentru copii  

 

 

atacul-de-panica.ro Web analytics