ATACUL DE PANICA - o experienta dureroasa

CABINET PSIHOLOGIC
ALEXANDRA GHEORGHE

str. Schitu Magureanu 27-33

sc. B, et. I, ap. 55 sector 1

Bucuresti

tel. 0735-548.829

 

Tratamentul atacului de panica

Dupa cum am mai spus, un atac de panica in general nu prezinta un pericol imediat. Totusi in cazul in care durata acestuia depaseste o ora, trebuie consultat imediat un medic specialist. Este dificil de deosebit simptomele atacului de panica de cele ale infarctului miocardic sau a unei alte probleme medicale serioase. Daca o persoana are simptomele atacului de panica trebuie sa consulte un medic pentru a inlatura alte cauze medicale.

Odata diagnosticul stabilit cu certitudine, in functie de graviatea atacurilor de panica, tratamentul corect se poate stabili de catre medicul psihiatru (tratament medicamentos) sau psiholog (psihoterapie individuala sau de grup).

Tratamentul medicamentos consta in administrarea de depresive, se prescrie numai de catre medic si nu face obiectul prezentului articol.

Tratamentul psihoterapeutic al atacului de panica poate fi diferit in functie de cat de profund se doreste sa fie rezultatul - in psihoterapie se poate urmari simpla diminuare/oprire a simptomelor, precum si gasirea cauzei care a determinat primele atacuri de panica. Tratamentul psihoterapeutic se bazeaza pe terapia comportamentala si se concentreaza pe modificarea tiparului de gandire si comportament.

Tratamentul psihoterapeutic bazat pe terapia comportamentala este cea mai eficienta terapie pentru tulburarile cauzate de panica si consta in educarea, instruirea pacientului. Astfel, acesta trebuie constientizat de gravitatea minora a atacurilor de panica, trebuie sa recunoasca si sa stapaneasca prin diferite tehnici manifestarile atacului de panica. Tehnicile de relaxare, folosite in timpul atacului de panica pot reduce substantial manifestarile acestuia, reduc eficient tensiunile psihice.

In concluzie, tratamentul pentru atacul de panica poate cuprinde:

Tratament medicamentos

Se prescrie numai de catre medic si nu face obiectul prezentului articol.

Tratament psihoterapeutic

Exercitii de relaxare, folositoare pentru reducerea anxietatii si a stresului. Acestea includ:

 

www.cabinetul-de-psihologie.ro www.cabinetul-de-psihoterapie.ro www.prosalv.ro www.boala-parkinson.ro www.desprepsihoterapie.ro www.cabinetpsihologic.eu atacul de panica homeopatie medicina naturista promotii reteaua medicala   www.outletdecopii.ro  www.hainecopii.store.ro

Magazin de haine pentru copii  

 Index Web Directory Director-Romanesc.ro: Filme, Poze, Bancuri, Muzica, Liga 1, Horoscop, Jocuri, Sms-uri, Id-uri

TopDirector - Psihologie Director Romanesc  

 

 

atacul-de-panica.ro Web analytics